Vittnesmål från CoaguChek XS-användare

”Fördelen med självtestning är att man är fullständigt fri och man kan testa sig när man vill, var man vill och hur man vill. Det är väldigt skönt att ha kontroll själv och att man får en större kännedom om sin egen sjukdom.”
Björn, Märsta

 

”Jag har möjligheten att mäta mitt PK(INR)-värde när jag vill. Bara den känslan att kunna göra det är den största fördelen. När jag är ute och reser i jobbet, oftast kortare resor numera, kan jag mäta mitt PK(INR)-värde när jag tycker att det behövs.”
Per, Uppsala

 

”Det bästa med att ha den här CoaguChek-apparaten är friheten. Jag får kontroll själv och det ger mig en stor trygghet. Och så blir jag inte lika beroende av sjukvården.”
Cecilia, Uppsala

 

”Mätaren har gett mig stor frihet. Jag kan kontrollera mitt PK-värde hemma om jag äter något ”olämpligt”, såsom jordgubbar eller broccoli. Då vet jag om jag behöver justera min dos utan att behöva åka till vårdcentralen. Friheten den ger höjer min livskvalitet och gör att jag kan leva obehindrat.”
Annika, Stockholm

 

Det absolut bästa med hemmatestet är att jag kan kolla mina värden när jag vill. Mottagningen hade alltid stängt över helgen och om jag känner mig orolig på en söndag fanns det ingenstans att gå. Nu känns det väldigt tryggt att alltid ha en mätare nära till hands. Det känns skönt att få ta ansvar för sig själv, jag är ju ändå vuxen. Nu har jag återfått kontrollen över mitt liv.
Peter, Stockholm